Datavisualisatie: Data beter vergelijken en verklaren

Begrijp, vergelijk en verklaar uw data met datavisualisatie

Begrijp, vergelijk en verklaar uw data met datavisualisatie

De presentatie van data gebeurd voornamelijk in cijfers en tabellen. Op deze manier komt het vaak voor dat de gepresenteerde data niet gelijk duidelijk is. Door gebruik te maken van datavisualisatie worden deze cijfers en tabellen vertaald naar beelden die veel eenvoudiger te begrijpen zijn. Data wordt in één oogopslag duidelijk, inzichtelijk en begrijpelijk. Datavisualisatie zorgt ook voor dat vergelijken vereenvoudigd wordt waardoor data beter verklaard kan worden.

Waarom data visualiseren?

Cijfers die in tabellen staan zijn niet altijd gelijk duidelijk. Door deze data te visualiseren wordt ervoor gezorgd dat gegevens inzichtelijk en begrijpelijk worden. Door het snel kunnen verklaren van data is de oplossing vinden een kleine stap. Datavisualisatie zorgt voor inzichten op patronen die in eerste instantie niet zichtbaar waren. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om sneller en effectiever in te spelen op trends en veranderingen.

De whitepaper

Download de whitepaper waar dieper wordt ingegaan op de voordelen van datavisualisatie en wat het voor de organisatie kan betekenen. De whitepaper gaat ook dieper in op een tool die hulp kan bieden om datavisualisatie op de werkvloer eenvoudiger te implementeren. De whitepaper is geheel vrijblijvend te downloaden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.