Datalekken: de kosten in kaart

Oorzaken van datalekken in beeld

Oorzaken van datalekken in beeld

Vanwege cybercriminaliteit en menselijke fouten komen datalekken dagelijks voor. Daardoor loopt niet alleen de privacy van betrokkenen gevaar, het levert ook financiële schade op. Het Ponemon Institute onderzocht in 12 landen 383 bedrijven en becijferde de financiële datalekschade onderaan de streep. De uitkomsten van het onderzoek kunnen u helpen de juiste investeringen tegen datalekken te bepalen en gevolgschade te beperken.

Oorzaken van datalekken in beeld

In het grootschalige onderzoek leest u namelijk de oorzaken en verschillende factoren die de kosten veroorzaken. In het langlopende onderzoek, waarin meer dan 2000 bedrijven onder de loep zijn genomen, vond Ponemon Institute zeven megatrends die optreden ten gevolge van datalekken. Zo blijkt in bepaalde branches de gevolgschade van datalekken hoger dan bij andere sectoren.

Kosten per land en per sector

Het onderzoeksinstituut berekende de kosten per land, per bedrijfssector, per bestand en de oorzaken van de datalekken. Daarnaast wordt duidelijk wat precies de financiële impact is van preventiemaatregelen die organisaties treffen. Daaruit blijken bepaalde beveiligingsmethodes bijzonder doeltreffend en kostenefficiënt. Het onderzoek geeft antwoord op de onderstaande vragen:

  • Datalekschade verschillen per land en per sector
  • De oorzaken van datalekken
  • Welke factoren bepalen de financiële schade
  • Hoe groot is de kans op een datalek
  • Wat is de gemiddelde tijd om een datalek te vinden en op te lossen
  • Welke impact heeft een datalek op de op bedrijfscontinuïteit ?

Wat zijn de kosten van datalekken en welke maatregelen leveren beste prijs-kwaliteitverhouding? Dat en meer leest u in 2016 Cost of Data Breach Study Global Analysis.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

 

Downloaden: Datalekken: de kosten in kaart

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.