Data Mining and Predictive Analytics to the Masses

Verbeter uw bedrijfsresultaat met behulp van data mining

Verbeter uw bedrijfsresultaat met behulp van data mining

Het doel van data mining is om binnen (omvangrijke) databases gericht te zoeken naar bepaalde statistische verbanden. De resultaten kunnen erg verhelderend zijn bij de bedrijfsvoering. Data mining heeft nog het imago dat het ingewikkeld is, maar die angst is tegenwoordig ongegrond. De software is de laatste jaren bijzonder krachtig, inzichtelijk en zeker ook gebruiksvriendelijk geworden. Deze whitepaper vertelt u alles over data mining en hoe u de techniek succesvol kunt inzetten binnen uw bedrijf.

De laatste jaren zien we dat steeds bedrijven er voor kiezen om hun beslissingen te baseren op data-analyse, maar het wordt ook ingezet om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Maar hoe vindt deze analysetechniek nu juist die informatie die u niet al weet of die analisten niet al hebben ontdekt? Deze whitepaper geeft aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden een verhelderend antwoord op die vraag.

Als u data mining inzet voor uw bedrijf zult u ontdekken dat er dankzij de uitgebreide analyses waardevolle informatie komt bovendrijven. Denk daarbij aan gegevens als:

  • Wat zijn verkoopverwachtingen voor volgend jaar?
  • Zou deze nieuwe klant een risico kunnen vormen voor het bedrijf?
  • Welke twee producten verkopen het beste samen?

Enkele voorbeelden uit de praktijk die de voordelen van data mining laten zien:

  • Een Amerikaans telecombedrijf bespaarde meer dan $ 1 miljoen dollar op reparatiekosten van telefoons door een trend waar te nemen bij specifieke reparaties. Daarop speelde men in door het specifieke reparatieproces efficiënter te maken.
  • Een grote verzekeraar wist $ 100 miljoen te besparen door bepaalde terugkerende fraudepatronen bij claims te ontdekken. Daarop kon meteen worden ingespeeld.

Download deze whitepaper en lees alles over de mogelijkheden die data mining voor uw bedrijf kan betekenen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Business Analytics :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.