Data management in de hybrid cloud

Data fabric: onmisbaar in een hybrid cloud

Data fabric: onmisbaar in een hybrid cloud

Heeft u het datamanagement binnen uw hybrid cloud wél onder controle? Hoewel IT-organisaties positief zijn over de implementatie van cloudservices, liggen er grote uitdagingen bij de uitvoering. Zo blijkt uit onderzoek van IDC Research Services in samenwerking met NetApp.

Vertragende factor

Vooral het onvermogen om data te beheren in de hybrid cloud vormt een vertragende factor. Een serieus struikelblok, want data is alleen waardevol als deze op het juiste moment op de juiste plaats is.

De grootste uitdagingen volgens het onderzoek van IDC

Uit het onderzoek van IDC blijkt onder meer dat:

  • 78% van de respondenten datamanagement in verschillende cloudomgevingen zeer belangrijk of zelfs essentieel vindt, maar slechts 29% geeft aan dat ze hierin beter dan gemiddeld presteren.
  • Organisaties niet in staat zijn om technologieën van meerdere leveranciers te integreren. Maar ook data in private en in public clouds beheren en onder controle te krijgen is een probleem.
  • Respondenten verschillende aspecten van datamanagement bijzonder ingewikkeld vinden, waaronder dataprotectie, applicatieperformance en datagovernance.

Hybrid cloud data management

Om het datamanagement onder controle te krijgen lijkt duidelijk een rol weggelegd voor datafabric. Datafabric is feitelijk een weefsel dat de uiteenlopende dataelementen van de hybrid cloud samenvoegt in één, geïntegreerde architectuur.

Datafabric biedt grip

Het ontwikkelen van een visie en architectuur van een gestandaardiseerde datafabric waarin de verbinding tussen on- en off-premises centraal staat, kan een IT-organisatie helpen de rol als cloudbroker naar behoren in te vullen. Download de whitepaper en lees meer over de uitdagingen van datamanagement binnen hybride cloudomgevingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.