Data-dashboards inzetten: 6 do’s en 5 don’ts

Aan de slag met dashboards, maar hoe doet u dit?

Aan de slag met dashboards, maar hoe doet u dit?

Data-dashboards zijn effectieve tools voor het filteren van data naar bruikbare inzichten. Toch worden dashboards vaak over het hoofd gezien of niet benut. Goed benutte dashboards kunnen een organisatie helpen bij de prestaties, het versnellen van de besluitvorming maar kunnen ook de ROI verhogen.

Aan de slag met data-dashboards, maar hoe?

Dus aan de slag dan maar. Maar, hoe creëert u een dashboard die voldoet aan de voorgaande eisen? Hoe komt een dashboard tot stand die voldoet aan de doelen van uw team en uw organisatie? Deze whitepaper geeft u zes tips om dit te realiseren. Hieronder staan de eerste drie tips op een rijtje:

1.      Gebruik al uw data

Breng alle beschikbare data, intern en extern, bij elkaar om antwoord te krijgen op de vragen die u probeert te beantwoorden. Kies niet voor de makkelijke weg, gebruik alle beschikbare data, waar deze ook vandaan moet komen. Voorheen kwam alle data van één plek, tegenwoordig is data door de hele organisatie heen te verkrijgen.

2.      Mix alle data

Eén dataset levert minder op dan twee datasets. Als u bijvoorbeeld werkzaam bent op de salesafdeling is het ook belangrijk om de data van de organisatie en de marketingafdeling te betrekken. Anders kan de data maar een beperkt aantal beslissingen ondersteunen.

3.      Kies voor statistieken die er toe doen

Het selecteren van relevante statistieken is essentieel voor een dashboard. Om de juiste set statistieken te selecteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen voor te leggen. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Welke veel gemaakte fouten moet u vermijden?

Naast de zes must-do’s in deze whitepaper zijn er ook een aantal veel gemaakte fouten waar we u voor willen waarschuwen. Lees in deze whitepaper meer over de impact op complexiteit van dashboards, het gebruik van statistieken en het veelvuldig gebruik van widgets. Download de uitgebreide whitepaper hier.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 

Download artikel

Data-dashboards inzetten: 6 do’s en 5 don’ts

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.