Creating Compelling Customer Interactions

Relevante klant interactie voor alle communicatie kanalen

Relevante klant interactie voor alle communicatie kanalen

Zonder de juiste instrumenten, technologie en bedrijfsprocessen kan een bedrijf moeite krijgen bij het behandelen van een toenemende eisen van de klant. Dit kan resulteren in gemiste verkoopkansen, minder klanttevredenheid en afnemende inkomsten. Maar, een organisatie die consistentie levert, een goede klanttevredenheid biedt voor alle mogelijke communicatie kanalen? Dit kan zijn: op het web, call center, email etc. Dit kan de klanttevredenheid een boost geven, de kosten omlaag brengen en de winst verhogen.

De omgeving van een zakelijke omgeving kan een onderneming  maken of breken. Om effectief te kunnen concurreren moet een organisatie zicht op verschillende gebieden richten:

  • Het verkeer afleiden naar kanalen met lagere kosten
  • Bij blijven met concurrenten
  • Het creëren van nieuwe interactie mogelijkheden met behulp van technologie
  • Omgaan met globalisering
  • Het behouden van een hoge klanttevredenheid voor de steeds veeleisender klanten


Downloaden
Download gratis de whitepaper over klanttevredenheid waarin dieper wordt ingegaan op de bovenstaande onderwerpen. Daarnaast gaat de paper dieper in op de strategische en tactische aanpak.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Customer ServiceCustomer ContactMarketing ManagementOnline MarketingKlanttevredenheidsonderzoek bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Customer Service :  De klant is altijd koning

Veel organisaties werken aan de klantgerichtheid om succesvoller te worden. Een goed begin, maar klantgerichtheid is nog steeds een door de leverancier bepaalde koers. De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant? Deze whitepaper gaat dieper in op klantgerichtheid en klantgedreven werken.

Lees verder

Customer Contact :  This time it’s personal: from consumer to co-creator

Digitale technologie verandert niet alleen waar, wanneer en hoe consumenten winkelen, maar ook de verwachtingen van en interactie met leveranciers. De consumenten van vandaag zijn de co-creators van morgen. Dit rapport geeft een duidelijk beeld van de nieuwe consument en helpt organisaties om de veranderende consumentenbehoeftes op te vangen.

Lees verder

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Online Marketing :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.