Cloud-security FAQ

Antwoord op de meest gestelde vragen

Gepubliceerd: 08-02-2017 | Whitepaper | Antwoord op de meest gestelde vragen

Cloud-computing is momenteel enorm populair, maar toch zijn er veel organisaties en overheden die de stap (nog) niet maken. Hier hebben zij verschillende redenen voor. Die zijn vaak van technische aard, maar ook zijn er zorgen over cloud-security.

Cloud-security is pijnpunt

Migreren naar de cloud is helemaal niet zo spannend als vaak wordt gedacht. Veel van de argumenten die worden gegeven om deze stap niet te zetten, zijn achterhaald. De cloud is volwassen geworden en technieken zijn verbeterd. Maar vragen op securitygebied blijken bij veel organisaties nog te spelen. We behandelen de meest gestelde vragen.

Hoe veilig zijn mijn data in de cloud?

Uit een onderzoek van IDG blijkt dat 66% van de ondervraagden zich het meeste zorgen maakt over de veiligheid van data. Het opslaan van data in eigen huis geeft voor deze groep het veiligste gevoel als het gaat om het waarborgen van privacy- en informatiebeveiliging. Maar dat is slechts een schijnveiligheid want stelt u zichzelf eens de volgende vragen:

  • Zijn uw data nog bruikbaar na een inbraak, brand of andere calamiteit?
  • Worden uw data dagelijks geback-upt en wordt deze back-up op een andere locatie opgeslagen?
  • Is de software op uw server altijd up-to-date en beveiligd met de laatste updates?

Hoe wordt veiligheid gegarandeerd?

Cloud-providers werken doorgaans met een streng veiligheidsbeleid. Ze doen er goed aan om certificeringen te behalen waardoor veiligheid gegarandeerd kan worden. Er zijn twee certificeringen die in principe de basis vormen van een goed beveiligde omgeving: de ISO 27001 en de NEN 7510.

Wat zegt de wet over de beveiliging van data?

Er is een aantal wetten en regels die de veiligheid van uw data waarborgen. Een simpele stelregel is dat uw data het veiligst zijn wanneer u deze in een Nederlands datacenter opslaat, omdat dan de Nederlandse wetgeving op het gebied van onder meer privacy geldt.

Antwoorden op al uw vragen

In deze whitepaper komen naast de securitykant ook de technische en financiële aspecten van de cloud aan bod. Maar allereerst wordt een helder overzicht gegeven van wat cloud-computing is en welke vormen ervan bestaan. Kortom, alles wat u altijd wilde weten over de cloud, maar niet durfde te vragen, staat in deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 

Downloaden: Cloud-security FAQ

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.