Cloud Computing en beveiliging

Beveiliging belangrijk bij implementeren Cloud Computing

Beveiliging belangrijk bij implementeren Cloud Computing

De manier waarop wij werken heeft vooral de afgelopen jaren een grote verandering doorgemaakt. De behoefte voor flexibiliteit groeit bij zowel werknemers als werkgevers. Deze flexibiliteit kan bijvoorbeeld door thuiswerken mogelijk worden gemaakt. Een goede ICT- en cloud-omgeving is hierbij van groot belang. De beveiliging van de cloud-omgeving wellicht nog belangrijker.

Cloud Computing oplossingen kunnen verdeeld worden in public cloud en private cloud. Twee zeer belangrijke vragen bij het implementeren van een Cloud oplossing zijn:

  1. Vertrouw ik de aanbieder mijn data toe?
  2. Hoe is de beveiliging geregeld?

Veel IT-beheerders blijven vasthouden aan traditionele beveiligingsmethoden, terwijl een technologie zoals Cloud Computing om een nieuwe aanpak vraagt. Vaak kiezen beheerders voor een technologisch perspectief en leggen ze de focus op de beveiliging van IT-assets. Bij Cloud Computing is het bepalen van de identiteit echter niet voldoende. Er zijn meer risico beperkende maatregelen nodig om informatie goed te beschermen.

Lees de whitepaper waarin het security vraagstuk met betrekking tot Cloud Computing uiteen wordt gezet. Verder wordt ingegaan op de relatie van de wensen en eisen van de ‘business’ en de technische mogelijkheden en eisen die een IT afdeling zou moeten stellen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

Cloud Security :  Ontwikkelingen en trends in cyberaanvallen

Vorig jaar lekten er wereldwijd twee keer zoveel gegevens als de twee voorgaande jaren bij elkaar opgeteld, zo’n 4 miljard ‘records’. Één datalek was in zijn eentje al verantwoordelijk voor het lekken van zo’n 1,5 miljard gegevens. Toch worden er wereldwijd niet of nauwelijks méér maatregelen genomen dan voorheen tegen cyberaanvallen en het voorkomen van lekken van gevoelige informatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.