BTW Compensatiefonds

Meer bestedingsruimte voor gemeenten en provincies door het BTW Compensatiefonds

Meer bestedingsruimte voor gemeenten en provincies door het BTW Compensatiefonds

Het BTW Compensatiefonds is opgericht voor gemeenten en provincies om de reeds betaalde BTW terug te krijgen. Helaas maken niet alle gemeenten en provincies optimaal gebruik van dit fonds. Dit gaat ten koste van de bestedingsruimte, wat op kan lopen tot miljoenen euro’s.

  • Tot 2003 moesten er voor verschillende producten of diensten BTW afgedragen worden. Waardoor het soms net te duur kon zijn.
  • Na 2003 is het mogelijk om deze BTW terug te krijgen via het BTW-Compensatiefonds.

Het is niet zo dat overheidsinstellingen helemaal geen BTW meer betalen. Gemeenten en provincies mogen de BTW verrekenen die verband houdt met het verrichten van overheidstaken.

Lees gratis het volledige artikel over het BTW Compensatiefonds waarin meer verteld wordt over hoe een gemeente in aanmerking komt en een aantal praktijkvoorbeelden over het BTW Compensatiefonds.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financiële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financiële Instellingen :  Kunstmatige intelligentie zet de financiële sector op zijn kop

Kunstmatige intelligentie is al lang geen toekomstmuziek meer. Volgens onderzoek van McKinsey kan bijna 90% van de meer dan 900 typische bankprocessen overgelaten worden aan een algoritme. Op dit moment maakt al 30% van de financiële instellingen gebruik van kunstmatige intelligentie. Onlangs kwamen prominenten uit de sector bijeen om deze ontwikkelingen en Smart Process Automation (SPA) te bespreken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.