Betere beslissingen met businessgedreven BI- en analytics

Business-Driven Business Intelligence and Analytics

Business-Driven Business Intelligence and Analytics

Vrijwel elke organisatie heeft als doel om datagedreven beslissingen en acties mogelijk te maken. Organisaties willen “de juiste data, voor de juiste gebruiker op het juiste moment” beschikbaar stellen. Daarnaast willen organisaties dat werknemers verder kijken dan beperkte rapporten en spreadsheets. Zij willen hen in staat stellen om gebruik te maken van geavanceerde datavisualisatie en -analytics. Met als uitgangspunt: het ontdekken van waardevolle inzichten en deze inzichten inzetten voor zakelijke voordelen.

De “businessgedreven” trend is in plaats gekomen van IT-gedreven BI en analytics. Deze verandering komt voort uit de technologische ontwikkelingen en de interesse om data te gebruiken voor alle bedrijfsbeslissingen en acties. Dit TDWI best practices rapport verkent de belangrijkste drijfveren achter deze trend en beschrijft hoe organisaties gebruik maken van de voordelen en de valkuilen proberen te vermijden.

Uit het onderzoek komt naar voren dat IT nog steeds een dominante rol speelt in BI- en analytics-implementaties. Dit komt doordat IT en leiderschap van hogere hand nog steeds de grootste sponsoren van een BI- of analytics-project zijn. Toch is het belangrijk om te voorkomen dat technologie omwille van de technologie wordt ingezet.

Het onderzoek
Lees meer over het onderzoek in het volledige rapport. Het TDWI onderzoek gaat dieper in op:

  • Toewerken naar businessgedreven BI en analytics
  • democratisering van BI en analytics
  • Verbeteren van business/IT leiderschap en samenwerking
  • Business/IT budget verantwoordelijkheden voor BI en analytics
  • Het opzetten van een “Excellence en Competency Center”
  • Zelfredzaamheid met BI en analytics technologieën

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.