Betekenis geven aan primaire en secundaire processen

Vragen stellen kunnen vele, maar een relevante vraag?

Vragen stellen kunnen vele, maar een relevante vraag?

Vragen stellen kan iedereen maar een relevante en betekenisvolle vraag is soms best lastig voor bestuurders, managers en/of adviseurs in bepaalde situaties. Crisis, burn-out, ontslag, ziekte of de dood van een geliefde zijn confrontaties met levenssituaties waarin mensen even de controle verliezen. Hierbij is er spraken van ‘trage vragen’, er is behoefte of noodzaak om te vertragen.  Soms is er de behoefte om verder te vertragen, door een cynische blokkade. Een cynische blokkade ontstaat niet door gebrek aan kennis, maar eerder door een teveel aan kennis.

Lees in dit whitepaper verder over:

  • Verandering
  • De “U”tot uitdrukking gebracht
  • De illusie van grenzen.

Download gratis het volledige whitepaper over betekenis geven aan primaire en secundaire processen waarin de bovenstaande punten uiteengezet worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ProcessenWerkgeverschapZakelijke dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Processen :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Processen :  Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

In economische mindere tijden, maar ook met het oog op de toekomst proberen steeds meer organisaties hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten om bijvoorbeeld kosten te besparen. Lean is er op gericht om maximale waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling. Deze whitepaper gaat dieper in op Lean, op de methodes en instrumenten en geeft u een aantal praktische handvatten om Lean toe te passen.

Lees verder

Werkgeverschap :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

Werkgeverschap :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening :  Adviseurstraject voor vroeger-nu-later in 3 stappen

Er wordt veel gesproken over de adviseur van de toekomst, over later. Maar, later is nu en had vroeger al moeten starten. Voor adviseurs en adviesbedrijven is dit een probleem. Wanneer gaat een adviseur nu daadwerkelijk zijn nieuwe rollen aanpakken en invullen? Lees in dit stappenplan meer over de stappen die doorlopen moeten worden voor het invullen van de adviseur van de toekomst.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.