Bescherming van data is cruciaal voor organisaties

Uiteenzetting van Azure Site Recovery

Uiteenzetting van Azure Site Recovery

Data is de valuta van moderne bedrijven. Onafhankelijk van de grootte van de organisatie is de bescherming van deze data noodzakelijk. Downtime of het verlies van data brengt grote gevolgen met zich mee. In de “3rd platform era” waar mobiel, big data, cloud en sociale media de IT aan het transformeren zijn, komen “systems of record” samen met “systems of engagement”. Samen vormen deze twee systemen de basis waarmee organisaties een competitief voordeel kunnen opbouwen.

Beschermen van data

Een goede bescherming van data moet ervoor zorgen dat de infrastructuur is voorbereid op downtime. Wanneer de infrastructuur toch onverhoopt down gaat, kan het niet zo zijn dat data verloren gaat.

Tegenwoordig zijn datacenters op sommige gebieden juist simpeler geworden, maar aan de andere kant juist ook complexer. Dit is te zien in de virtualisatie van server hardware en de groter wordende rol van de cloud (public, private of hybrid). Als gevolg hiervan is de HA (High Availability), DR (Disaster Recovery) en back-up oplossingen aan het veranderen om de passende integratie te kunnen bieden.

Microsoft Azure Site Recovery

In deze whitepaper gaat het onderzoeksbureau IDC dieper in op Microsof Azure Site Recovery. Daarnaast worden onderwerpen behandeld als High-availability software, failover en restart oplossingen en disaster recovery voor virtuele en fysieke machines. Download de whitepaper “Azure Site Recovery: Automated VM Provisioning and Failover” gratis.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.