B2B Leadgeneratie: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

De Nationale B2B leadgeneratie benchmark

De Nationale B2B leadgeneratie benchmark

Doordat de economie weer aantrekt, hebben bedrijven de kans om te groeien en de verkopen te laten stijgen. Toch lukt het niet alle bedrijven om mee te gaan in deze groei. Hoe komt dat en wat doen de succesvolle marketeers en salesmanagers wel goed? Dat lees u allemaal in alweer de 7e editie van de ‘Nationale B2B leadgeneratie benchmark’.

De leadgeneratie benchmark

Organisaties die hebben meegedaan aan het onderzoek vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren. De groei is echter niet in alle sectoren even waarneembaar. In het onderzoek zijn organisaties in de IT en zakelijke dienstverlening ruim vertegenwoordigd. Andere deelnemers zijn onder meer actief in de financiële dienstverlening, media, grafische industrie, handel en retail, transport en logistiek, industrie en energie.

Een greep uit de resultaten

1.      Relevant communiceren verkort het aantal contactmomenten

Marketing kan leads ‘voeden’ met relevante informatie in elke fase van de klantreis. Pas als ze flink opgewarmd zijn, worden ze overgedragen aan sales. Bedrijven met een effectieve leadgeneratie aanpak waarbij kennis delen centraal staat, laten de snelste groei zien.

2.      Sneller groeien door slim combineren

Dit rapport maakt duidelijk dat veel bedrijven van alles doen, maar nog niet echt samenhangend of effectief. Snelgroeiende bedrijven scoren hoog op alle drivers. Hierdoor kunnen ze de koopcyclus aanzienlijk bekorten en sneller relaties bouwen. Met als gevolg dat ze sneller groeien dan de markt.

3.      Growth hacking: de nieuwe weg naar exponentiële groei

Voor exponentiële groei moeten processen schaalbaar, herhaalbaar en voorspelbaar zijn. Een manier om dat te doen is Growth hacking. Bedrijven die dit principe in praktijk brengen hebben experts en leidinggevenden benoemd die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van groei. Ze experimenteren in korte cycli met verschillende marketingkanalen en online productconcepten om de snelste groeipaden te vinden.

Download het volledige rapport waarin u inzicht krijgt in de uitdagingen, aanpak en resultaten van bedrijven bij B2B leadgeneratie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom B2B bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

B2B :  B2B Leadgeneratie: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

De 7e editie van de ‘Nationale B2B leadgeneratie benchmark’ geeft inzicht hoe leads succesvol genereert en converteert kunnen worden in uw bedrijf. De economie trekt aan en dat geeft bedrijven weer meer kansen om groter te worden. Lees snel verder om erachter te komen wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van leadgeneratie.

Lees verder

B2B :  Wat kunnen we leren van succesvolle B2B-bedrijven?

B2B-leadgeneratie: Wat kunnen we leren van succesvolle bedrijven? De Nationale Benchmark B2B leadgeneratie gaat dieper in op deze vraag. Wat kunnen succesvolle bedrijven beter als het gaat om B2B leadgeneratie en wat kunnen andere organisaties hiervan leren? Lees meer over de uitgebreide resultaten van het onderzoek in het uitgebreide onderzoeksrapport.

Lees verder

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.