Attribution Modeling: A Search Marketer’s Guide

Waarom is Attribution Modelling belangrijk voor de online marketeer?

Waarom is Attribution Modelling belangrijk voor de online marketeer?

Paid Search (PPC) wordt vandaag de dag steeds belangrijker in de marketing toolkit voor online marketeers. 83% van de online marketeers zei al in 2009 betaalde zoekresultaten als effectieve acquisitie te zien terwijl slechts 51% van de ondervraagden dit zei over organic search. Offline adverteren werd door slechts 20% als effectief beoordeeld.

Attribution Modeling geeft online adverteerders de mogelijkheid om accuraat te kunnen analyseren en meten en te vergelijken met offline activiteiten. Bij het ontwikkelen van een Attribution Model is het belangrijk om de volgende fundamentele elementen in overweging te nemen:

  • Technische bronnen
  • Attribution plan
  • Tracking
  • Cookie verloop
  • Data cleaning
  • CRM data
  • Gewicht bepalen van data
  • Rapporteren

Attribution Modelling helpt bij het ontwikkelen van een meer accuraat beeld van toekomstige conversie en het maken van slimmere keyword bied strategieën.

Lees de gratis whitepaper waarin uiteengezet wordt wat Attribution Modeling is en hoe het de online marketeer kan helpen bij het genereren van betere conversie. Daarnaast wordt behandeld waar rekening mee gehouden moet worden en worden er handvatten geboden voor het creëren van een goede strategie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online MarketingOnline ConversieICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

Online Marketing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder

Online Conversie :  Hoe kiest u de juiste marketing automation oplossing?

Gemiddeld zijn er 7 contactmomenten nodig voordat een lead een deal wordt. Marketing automation helpt marketeers om leads geautomatiseerd te begeleiden met de buyer’s journey. Er zijn echter vele oplossingen op de markt met hun eigen voor- en nadelen. Hoe kiest u de tool die het beste aansluit bij uw organisatie? In deze whitepaper kunt u de 10 belangrijkste ingrediënten terugvinden.

Lees verder

Online Conversie :  Strategie als Basis voor Content Marketing

Content marketing is het delen van kennis en kunde. Door op een authentieke manier relevante kennis, kunde en ervaring te delen, ontstaat vertrouwen. De boodschap binnen content marketing activiteiten van de organisatie moet daarvoor wel consistent zijn met de missie, visie en strategie van de organisatie. De bedrijfsstrategie moet vertaald worden naar een communicatiestrategie. Deze vormt de basis voor succesvolle content marketing.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.