API’s garanderen succesvolle digitale transformatie

Betere security, integratie en grip op kanalen

Betere security, integratie en grip op kanalen

In het huidige digitale tijdperk zijn goede relaties met klanten en ketenpartners doorslaggevend om winst te kunnen maken. Communicatie verloopt over steeds meer kanalen en platformen. Het verbindend element voor een veilige en naadloze integratie tussen het web, mobile, cloud, zijn Application Programming Interfaces (API’s). 

Nieuwe kansen door API’s

API’s zijn belangrijk voor de digitale economie. Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat 70 procent van de ondervraagde organisaties gebruik maken van API’s om klanten aan te trekken. Ook blijkt dat 60 procent van de ondervraagde organisaties met API’s hun time to market kan versnellen. Bijna de helft van de onderzochte bedrijven gebruiken ze om te innoveren en winst te vergroten.

Meer interactie, meer aandacht voor security

Naast alle kansen die API’s bieden, brengen deze innovaties ook nieuwe risico’s met zich mee. Hoe kan een organisatie zo sterk veranderen, en de security op peil houden? Workloads, (privacygevoelige) data en de applicatie-infrastructuur moeten natuurlijk goed beveiligd blijven. 

Andere scenario’s

Succes in de digitale wereld wordt gegarandeerd door optimale interacties en veilige transacties. Dit heeft invloed op het totale ecosysteem van organisaties. Deze whitepaper gaat dieper in hoe organisaties security-uitdagingen te lijf kunnen gaan in deze nieuwe digitale economie. Naast de voordelen en de impact van API’s krijgen de onderstaande 4 scenario’s extra aandacht:

  • Mobile
  • Cloud
  • Business-to-Business
  • Webservices

Hoe zet u meer kanalen in terwijl uw infrastructuur eenvoudiger en veiliger wordt? Download de whitepaper en lees over voordelen die API’s met zich meebrengen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder

Security :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.