Aanpak voor verbeteringen van business intelligence

Groeiende activiteiten tegen lagere kosten met het Business Intelligence (BI)

Groeiende activiteiten tegen lagere kosten met het Business Intelligence (BI)

Met het samengaan van de Nederlandse en Vlaamse activiteiten van Sita, leidde dit gelijk tot een transformatie van de business strategie. Hieruit ontstond de behoefte aan een enkelvoudig Business Intelligence Systeem. Informatie management is voor de toekomst van Sita van cruciaal belang. Daarvoor is de aanpak van het informatie management  opnieuw gedefinieerd. Hierdoor kunnen de groeiende activiteiten ondersteund worden tegen lagere kosten.

Lees meer over dit proces door de volledige whitepaper “Aanpak voor verbetering van Business Intelligence (BI)” te downloaden. Hierin staat de oplossing en het resultaat van het proces beschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceSelf Service BIICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.