Aandachtspunten bij privacy

De Wet bescherming persoonsgegevens, wat mag wel en niet?

De Wet bescherming persoonsgegevens, wat mag wel en niet?

Elk bedrijf wat zich op internet begeeft  heeft te maken met persoonsgegevens. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) worden deze persoonsgegevens gereguleerd . Persoonsgegevens is een breed begrip. Dit kan zowel gelden voor het opgeven van een workshop waarvoor gegevens nodig zijn, als IP-adressen die door cookies worden verzameld. Als onderneming is het belangrijk om te kijken welke persoonsgegevens het verzameld en of dit in overeenstemming is met de Wet bescherming persoonsgegevens.  

Enkele vragen die een organisatie kan stellen zijn:

  • Op welke wijze heb ik de persoonsgegevens verkregen
  • Voor welke doeleinden wil ik de verkregen persoonsgegevens gebruiken?
  • Verzamel ik gegevens van minderjarigen?
  • Hoe lang bewaar ik persoonsgegevens?

Download het artikel
Download het artikel over Privacy en daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens. In dit artikel worden meer vragen gegeven om over na te denken bij de bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast gaat het artikel dieper in op het gebruiken van e-mailadressen voor commerciële doeleinden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.