5 kenmerken van een goed BI-platform

Checklist: Hoe kiest u de juiste business intelligence oplossing?

Checklist: Hoe kiest u de juiste business intelligence oplossing?

Of het nu gaat om een marketeer bij een klein bedrijf of een CFO van een multinational, data kan iedere werknemer van een organisatie helpen om betere keuzes te maken. Dankzij data kunnen processen van werknemers, klanten, partners en leveranciers inzichtelijk worden gemaakt en daardoor geoptimaliseerd worden. Om data succesvol in te kunnen zetten is het echter wel noodzakelijk dat gebruikers binnen verschillende lagen van de organisatie zelf toegang hebben tot relevante data. Een BI-platform met self-service functionaliteit is hiervoor een vereiste, maar hoe kiest u de juiste oplossing? En wat zijn de meest belangrijke functionaliteiten?

5 kenmerken van een goed BI-platform

Op basis van de modern analytics workflow zijn er 5 fundamentele kenmerken die helpen bij een succesvolle implementatie van een self-service data-platform:

  1. Toegang en overzicht: In eerste instantie wordt vaak gekozen voor het aanbieden van een vaste set aan goedgekeurde data. Door de toegang te beheren en de data steeds verder uit te breiden krijgen gebruikers uitgebreide mogelijkheden om zelf antwoorden te vinden op vragen.
  2. Interactie: Om gebruikers de juiste informatie te laten vinden is hulp soms noodzakelijk. Door ze te ondersteunen met logische opties, mogelijkheden en praktische aanwijzingen is dit mogelijk.
  3. Analyseren en ontdekken: zonder de juiste interpretatie heeft data geen toegevoegde waarde. De mogelijkheid om gevonden data te visualiseren helpt gebruikers om zelf data te analyseren en te interpreteren.
  4. Delen: In het verleden bestond delen van data voornamelijk uit geprinte of geëxporteerde rapporten, informatie is echter al snel niet meer up-to-date. Door real-time informatie te delen binnen de organisatie wordt samenwerking gestimuleerd.
  5. Databeheer: Data kan gevoelige informatie bevatten. Hoe zorg je er als organisatie voor dat de beschikbare data op een veilige manier wordt gedeeld en beheerd?

De juiste BI-oplossing voor uw organisatie

Om u te helpen bij het selecteren van een geschikte BI-tool bevat deze handige checklist uitgebreide beoordelingscriteria voor elk van de bovenstaande 5 kenmerken. Door deze criteria te gebruiken is iedere organisatie in staat om het juiste business analytics platform te kiezen. Wilt u het juiste BI-platform voor uw organisatie selecteren? Download dan vandaag de volledige checklist via onderstaand formulier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Business Intelligence :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Business Analytics :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.