10 Whitepaper marketing tips

De kwalitatieve kant van whitepaper marketing

De kwalitatieve kant van whitepaper marketing

Bij het schrijven van een whitepaper komt veel kijken, daarom kan het nooit kwaad om een aantal tips te gebruiken. Deze whitepaper beschrijft 10 tips voor whitepaper marketing. Hierbij gaat het onder andere over het gebruik van bullets en buttons, hoe lang of kort de whitepaper moet zijn, het gebruik van een pakkende titel, maar ook de look en feel. 

Een aantal van deze tips zijn:

 1. Lange whitepapers versus korte whitepapers
  Hou in de gaten dat lange whitepapers contraproductief kunnen werken omdat de lezer zich min of meer verplicht voelt het stuk uit te lezen, ook al vindt hij of zij er weinig belangwekkends in.
   
 2. Een whitepaper mag geen opgeklopte folder zijn
  Niets ergert een lezer zo als het afgeven van contactgegevens en vervolgens een flashy PDF te ontvangen waarin wordt uitgedragen met wat voor een fantastisch bedrijf de lezer nu de gelegenheid heeft om nader kennis te maken.
   
 3. Maak gebruik van bullets
  Gebruik buttons of actieve tekstlinks met termen als "Download Nu". Lezers vinden directe bevrediging van hun behoefte aan kennis prettig.

Download de whitepaper:
Download de volledige whitepaper geheel vrijblijvend waarin de bovenstaande tips zullen worden aangevuld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online MarketingOnline Publishing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

Online Marketing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.