10 voordelen van de bedrijfskundige scan voor (MKB-) ondernemingen

10 voordelen van een bedrijfskundige scan

10 voordelen van een bedrijfskundige scan

Een bedrijfskundige scan heeft hetzelfde doel als een medische scan. Een medische scan geeft meer informatie over iemand zijn gezondheid en een bedrijfskundige scan geeft meer informatie over de gezondheid van een onderneming. Met inzichten over de gezondheid van een onderneming, kan er ook gekeken worden naar hoe de gezondheid van de onderneming geoptimaliseerd kan worden.

Met een bedrijfskundige scan zal er 360 graden gekeken worden naar de onderneming. Dit start met een onderzoeks- en analyse-fase, waarbij wordt gekeken naar:

 • De onderneming als eenheid
 • Alle te onderscheiden bedrijfsonderdelen
 • De tussenliggende en overkoepelende bedrijfsprocessen
 • Cultuur
 • Strategie
 • Leiderschap

Dit komt er op neer dat de complete organisatie en omgeving worden geanalyseerd met een bedrijfskundige scan.

Deze whitepaper gaat in op de 10 voordelen van een bedrijfskundige scan. Een van de grootste voordelen van de bedrijfskundige scan is het inzicht, de introspectie, in de onderneming. Hierdoor krijgt de manager weer rust en een verhoogd zelfvertrouwen en waardoor de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

De eerste 5 van de 10 voordelen van het afnemen van een bedrijfskundige scan zijn:

 1. Bedrijfskundige scan geeft u inzicht
  Het is haast Cruyffiaans; “je kan alleen maar naar binnen kijken als je buiten staat”!
 1. De bedrijfskundige scan geeft u duidelijkheid
  Een bedrijfskundige scan geeft duidelijkheid waar de verbeterpunten zitten.
 1. De bedrijfskundige scan werkt preventief
  De kans op ‘genezing’ is groter als de oorzaak van het probleem in een vroeg stadium ontdekt wordt.
 1. Een bedrijfskundige scan is niet alleen voor het opsporen van ernstige tekortkomingen, maar constateert ook risico’s op mogelijke tekortkomingen.
   
 2. De bedrijfskundige scan wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de onderneming.

Ontdek de overige 5 voordelen van de bedrijfskundige scan in de volledige whitepaper. Deze whitepaper ’10 voordelen van de bedrijfskundige scan voor (MKB-) ondernemingen’ kunt u vrijblijvend downloaden met de onderstaande download knop.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom OrganisatieOrganisatieveranderingStrategisch Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatie :  Voorkom de 3 meest voorkomende werkplekvalkuilen

Hoe krijg je als organisatie het beste uit Office 365? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers daadwerkelijk gebruik maken van de mogelijkheden? Uit de praktijk blijkt dat alleen het beschikbaar stellen van een moderne digitale werkplek ‘an sich’ onvoldoende is. Lees verder over de meest voorkomende valkuilen.

Lees verder

Organisatie :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Organisatieverandering :  De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie gaat uit van het afwegingsproces die de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. In deze whitepaper wordt teruggeblikt ‘old school’ prolongatie en een introductie gegeven op actieve prolongatie. Daarnaast wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen doorlopen worden.

Lees verder

Strategisch Management :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.