Webinar: Ordermanagement in het digitale tijdperk

Voor iedereen die de maximale winst uit de digitale transformatie wil halen

Is uw orderafhandeling al volledig digitaal? Zo niet, dan loopt u grote kansen mis. Organisaties die veel B2B orders verwerken doen dit het liefst met zo min mogelijk menselijke tussenkomst. Hoe zorgt u ervoor dat u grip krijgt op dat proces en dat u kunt sturen op optimalisatie? Hoe maakt u het mogelijk voor partners en opdrachtgevers om zelf gemakkelijk orders te plaatsen, en zelfs om orderverwerking volledig te automatiseren?

Het Geïntegreerde Orderportaal

Het Geïntegreerde Orderportaal vermindert de menselijke handelingen dat nodig is voor orderverwerking. Tegelijkertijd kunt u hiermee beter inzicht krijgen in het hele orderverwerkingsproces, en dat proces optimaliseren. U maakt hiermee een belangrijke stap richting het volledig automatisch verwerken van orders. Verdere integratie met het onderliggende dataplatform maakt het ten slotte mogelijk om inzichten aan klanten, partners, aannemers en stakeholders zoals lokale overheden te geven, die ze eerder niet kregen.

Dit webinar brengt u op de hoogte van de business case en impact van een moderne manier van orderafhandeling met behulp van Office 365 en Azure.

Wilt u weten hoe u uw orderafhandeling klaar maakt voor de toekomst? Meld u dan aan voor dit webinar op 6 maart.

Inschrijven

Praktische informatie

Datum: 6 maart 2018, 14:00 uur
Thema: Innovatie in de bouw
Kosten: Gratis
Locatie: Online

Profiel Motion10

Motion10

Motion10 is heel goed in staat om in organisaties met een enorme hoeveelheid systemen en informatie, mensen te helpen meer uit die systemen en data te halen.

Profiel Motion10 ›
 

Inschrijven voor: Webinar: Orderafhandeling 2.0 voor organisaties in de bouw

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor 'Webinar: Ordermanagement in het digitale tijdperk' op .

 

Met deze inschrijving gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.