Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De eerste ervaringen met de Hololens van Microsoft

ETTU is een van de koplopers als het gaat om de inzet van en innovatie rondom nieuwe technologie en producten. Zo kregen we in augustus de ontwikkeleditie van de Microsoft HoloLens binnen. In dit blog lees je de eerste ervaringen van Alexander Meijers, Architect bij ETTU, met de Microsoft HoloLens.

Zodra ik hoorde dat er een HoloLens onderweg was ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van dit product. De HoloLens is een augment reality apparaat. Dit betekent voor mij een mix van de digitale wereld met de wereld waarin wij leven. Hierdoor kun je op redelijk eenvoudige wijze digitale elementen die je zelf hebt ontwikkeld laten leven in jouw wereld. De digitale elementen worden geprojecteerd op bijvoorbeeld een muur of naast je op de tafel. Interactie gebeurd door middel van handgebaren en stem. 

De afgelopen week ben ik bezig geweest met de verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om ontwikkeling voor de HoloLens. Denk hierbij aan de HoloLens emulator, het opzetten van een augment applicatie met behulp van Unity en Visual Studio en het uitrollen en gebruiken van de applicatie op de HoloLens zelf. 

Over de Microsoft HoloLens
De HoloLens projecteert hologrammen in de echte fysieke wereld en integreert hierbij een virtuele wereld. Het belangrijke voordeel is dat je hierdoor de fysieke wereld niet weghaalt. Dit gebeurt wel met de andere VR-devices. In onderstaande video zie je meer over de mogelijkheden van de HoloLens.