Machine Learning: wat kun je ermee?

15 March 2017, 09.38afbeelding Machine Learning: wat kun je ermee?

Nu big data gemeengoed is lijkt machine learning de volgende hype te zijn. Sterker nog volgens de Gartner Hype Cycle is het zelfs het hoogtepunt al iets voorbij. Iedereen heeft het erover en heeft het gevoel er ‘iets mee te moeten’. Toch merk ik in de praktijk dat het vaak niet helder is wat machine learning is en wat je er wel of juist niet mee kunt. Want, hoewel de kansen legio zijn moet machine learning ook niet direct bestempelen als het volgende wondermiddel.

Lees verder

Wat zegt uw neus?

16 February 2017, 16.00afbeelding Wat zegt uw neus?

In 2015 schreef ik een blog naar aanleiding van een krantenartikel met de titel ‘Goede dokter, slechte patiënt’ waarbij ik de parallel trok met de praktijk van de financieel adviseur. In dat artikel ging het erover, dat de tijd voor artsen om oprechte aandacht te hebben voor de patiënt onder druk staat vanwege de steeds grotere hoeveelheid tijd die opgaat aan administratie. Dat gold mijns inziens ook voor de financieel adviseur. Het ging verder over de winst die te behalen valt op het gebied van innovatie en intelligentie, niet door het persoonlijke contact weg te ‘automatiseren’ maar juist door alles daar omheen efficiënter en slimmer te organiseren en tegelijk ook andere contactvormen te ondersteunen.

Lees verder

Microsoft Staffhub: voor de medewerker zonder vaste werkplek

10 February 2017, 14.29afbeelding Microsoft Staffhub: voor de medewerker zonder vaste werkplek

Enkele weken geleden heeft Microsoft haar nieuwe dienst ‘Staffhub’ beschikbaar gemaakt in Office 365. “Weer een nieuwe tool”, hoor ik je denken, “hadden we dan nog niet genoeg”? Nou nee, want met Staffhub voorziet Microsoft in een behoefte die nu veelal wordt ingevuld door WhatsApp groepjes, Excel spreadsheets en e-mail. De doelstelling van Staffhub is namelijk om een uniforme omgeving te bieden aan medewerkers zonder vaste werkplek, zoals bijvoorbeeld logistiek medewerkers, barmedewerkers, hotelmedewerkers of medewerkers in een supermarkt.

Lees verder

Wachtwoorden: wat iedereen moet weten

27 January 2017, 15.36afbeelding Wachtwoorden: wat iedereen moet weten

Het gebruik van wachtwoorden is een van de belangrijkste dingen die we hebben voor het beschermen van onze persoonlijke gegevens en identiteit. Toch lijkt het alsof we dit niet al te serieus nemen. Als we niet bereid zijn om ons paspoort of bankpas met pincode aan een bekende uit te lenen, waarom doen we dit dan wel met ons wachtwoord?

Lees verder